Grove bagels
SPONSORERET indhold

Grove bagels

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse grove bagels er gode både til morgenmad og frokost.

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
15. jul. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(ca 20 stk.)

Ingredienser

Grove bagels
2 spsk. brun farin
1 æg
Dej:
50 g gær
9 dl vand
2 spsk. brun farin
2 spsk. olie
1½ spsk. salt
500 g grahamsmel
800-900 g hvedemel
Pynt:
birkes el. sesamfrø

  1. Rør gæren ud i lidt af vandet først, og hæld resten af vandet i sammen med farin og olie. Tilsæt salt, grahamsmel og derefter hvedemel lidt ad gangen. Rør og ælt dejen grundigt igennem minimum 5-10 min. Læg dejen i en stor skål, dæk den med køkkenfilm, og lad den stå en times tid et lunt sted.
  2. Slå dejen ned, og ælt den grundigt igennem. Del dejen i 20 lige store stykker, rul dejen til boller. Stik en melet finger igennem bollen, og sving bollenrundt på fingeren. Du kan også rulle dejen til pølser og lave pølserne til ringe. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Bring en stor gryde med vand i kog, tilsæt farin, og drop 3-4 bagels i vandet ad gangen. Lad dem simre 30 sek. Vend dem med en hulske, og lad dem simre 30 sek. mere. Læg dem tilbage på bagepladen. Pensl de kogte bagels med sammenpisket æg, og drys dem evt. med birkes eller sesamfrø.
  4. Stil bagepladen med bagels i en 220 gr. varm ovn, og bag dem i ca. 7 min. Skru ovnen ned på 180 gr., og bag dem ca. 10 min. Lad dine bagels køle af på en rist.