Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Gryderet med okse og aubergine
Foto: Maria Nørregard Gryderet med oksekød og aubergine.

Gryderet med oksekød og aubergine

Gryderet med oksekød og aubergine

Skøn gryderet med oksekød, som hele familien vil kunne lide. Gryderetten indeholder kun 600 kcal. pr. portion, men smagen er helt i top.

45 minutter
Print
Gryderet til 4 personer

1 aubergine
4 tomater
4 løg
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
700 g hakket oksekød 3-7%
1 dåse flåede tomater
3 spsk balsamico
3 spsk soja, f.eks. tamari
1 dåse tomatpure (140 g)
30 g mørk chokolade, 70%
4 laurbærblade
1 peberfrugt, grøn
100 g ost 17% (alm. skæreost eller primadonna light)
 2 skiver rugbrød

Energi pr. person:
600 Kcal

Sådan laver du gryderet med oksekød

[600 kcal pr. person]

1/ Skær auberginen i små firkanter, og del tomaterne i otte både hver.

2/ Skræl løgene, og skær dem i små både, eller hak dem fint. Svits løgene i olivenolien. Hak hvidløget, og tilsæt det til løgene. Kom kødet i, og lad det simre under låg nogle minutter.

3/ Tilsæt aubergine, tomat, flåede tomater, balsamico, soja, tomatpure, mørk chokolade, laurbærblade og peberfrugt skåret i strimler.

4/ Lad retten simre under låg 20-25 min. Rør løbende.

5/ Servér retten pyntet med revet ost og frisk persille og med halve skiver ristet rugbrød.

PRØV OGSÅ: Spicy kyllingegryde

Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Oksekød, Kalorielet og Hovedret