Gullaschsuppe med kalvekød og rodfrugter
Foto: Mikkel Adsbøl

Gullaschsuppe med kalvekød og rodfrugter - opskrift fra Hendes Verden

Gullaschsuppe med kalvekød og rodfrugter

Nu kommer den tid på året, hvor lykken er sidde inden døre og nyde en herlig varm suppe, mens det rusker og regner udenfor.

printer Print
plate 4 personer

500 g skært kalvekød i tern
30 g smør
3 løg
1 rød og 1 rød peberfrugt
4 gulerødder
6 kartofler
2 spsk. paprika, gerne edelsüss
2 fed finthakket hvidløg
1 l bouillon
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. friskhakket timian
3 spsk. tomatkoncentrat
Tilbehør:
græsk yoghurt og brød

  1. Brun kødet i gyldent smør i en stegegryde. Tag kødet op. Skær rensede peberfrugter i tern. Skær skrællede gulerødder og kartofler i tern.
  2. Svits grøntsager og kartofler i gryden et par min. Kom paprika og hvidløg i gryden, og svits det kort med.
  3. Kom kød, bouillon, spidskommen, timian og tomatkoncentrat i gryden. Lad suppen simre ca. 1 time under låg. Tjek at kødet er godt mørt.
  4. Server suppen med yoghurt og brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Gullasch og Hovedret