
Halloween-cookies
Bag nogle skræmmende gode chokoladecookies, og pynt dem med glasur til uhyggelige ansigter.
preparation
Total: 10 minutter
plate
20 stk
Ingredienser
Cookies:
125 g smør
100 g sukker
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. salt
1 æg (str. L)
180 g hvedemel
1¼ dl kakaopulver (50 g)
3 spsk. majsstivelse
Glasur:
2 æggehvider (60 g)
2 tsk. citronsaft
ca. 350 g sigtet flormelis
sort konditorfarve
Sådan gør du
Cookies:
- Pisk smør, sukker, vanilje og salt sammen med en håndmikser. Pisk ægget i.
- Sigt mel, kakao og majsstivelse sammen, og rør det i dejen, til den samler sig. Form dejen til en plade, pak den ind i film, og sæt den koldt i 1 times tid.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. ½ cm’s tykkelse. Sæt dejen i køleskabet i 10 min.
- Udstik dejen til runde kager (ca. 6 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir. Saml dejresterne, rul ud osv.
- Bag kagerne ved 180 grader i 8-10 min., til de ser tørre ud på overfladen, men stadig er lidt bløde i midten. Lad dem stå på pladen 1-2 min., før de flyttes over på en rist til afkøling.
Glasur:
- Pisk æggehviderne sammen med citronsaft, og pisk sigtet flormelis i. Tag ca. 1/5 af glasuren over i en anden skål, og farv den sort. Fyld hvid og sort glasur i hver sin sprøjtepose med meget lille tylle/hul.
- Tegn omkredsen på øjnene, og hele ansigtets omkreds med hvid glasur. Lad det tørre i 10 min.
- Fyld øjenhullerne ud med sort glasur, og fyld ansigtet ud med hvid glasur. (glat evt. glasuren med skaftet af en lille teske dyppet i varmt vand).
- Rids mund, øjenbryn og næsehuller med en tandstikker el.lign. Tegn op med sort glasur, og lad glasuren tørre i ca. 20 min. Opbevar i en kagedåse.
Tip: Brug evt. lidt rød marmelade til at gøre dine cookies ekstra uhyggelige.
Tip til glasuren: Du kan justere tykkelsen på glasuren med mere vand eller mere flormelis. Den må gerne være lidt tyk til at ”tegne” med og lidt tyndere til at fylde ud med.
Se, hvad vi ellers skriver om: Halloween-mad, Cookies og Bageopskrifter
Få vores NYHEDSBREV: