![En rigtig skøn vintercookie! Havregrynscookies med brunet smør og valnødder](/media/7b6b6a81bee24b629ff060140ca189df/daafed5c1e7c487dab8ec146281dec3b.jpg?width=400&quality=80)
Lækre havregrynscookies med brunet smør og valnødder
Havregryn i cookies giver et lækkert bid og en dejlig nøddeagtig smag, der komplimenterer smagen af brunet smør og de hakkede valnødder på bedste vis. En rigtig skøn vintercookie!
Ingredienser
- 120 g smør
- 100 g sukker
- 200 g brun farin
- 1 æg
- 150 g hvedemel
- 65 g havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g valnødder, hakkede
- 100 g mørk chokolade, hakket
Sådan gør du
Brun smørret i en lille gryde, og lad det afkøle. Det tager lidt tid, så vær tålmodig, så det ikke brænder på.
Pisk brunet smør, sukker, brun farin og æg med et piskeris i en skål til en cremet konsistens. Bland hvedemel, havregryn, bagepulver, salt og vaniljesukker, og vend det i dejen. Tilsæt til sidst hakkede valnødder og chokolade. Form dejen til 14 lige store kugler, og stil dem på køl 1 time.
Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir. Placer halvdelen af cookie-kuglerne på bagepladen med god plads imellem, og bag dem i ca. 12 minutter. Bag derefter den anden halvdel. Lad cookies afkøle på en bagerist, inden de serveres.
Tip: Læg en kugle god vaniljeis imellem to cookies, og du har en lækker is-sandwich.
Frederikke Wærens
Frederikke Wærens er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler. Følg hende på Instagram @frederikkewaerens