GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Jordbær/rabarber frosé
Foto: Anderes Schønnemann Perfekt til sommeren – nærmest som slush ice for voksne.

Jordbær/rabarber frosé

Ja, vi tager lige en sæson mere med frosé. Her får den sødme fra jordbær og rabarbersirup. Og en let bitterhed fra Lillét. I min bog er det et perfekt match. Husk, at jordbær fra frost ikke altid bør spises uden opkog, så frys gerne selv jordbær, så du er sikker på, at de er ok!

printer Print
clock 10 minutter
plate Drinks til 4-6 personer

RABARBERSIRUP:
300 g rabarber
200 g sukker
5 dl vand

DRINK:
300 g frosne jordbær
2 dl Lillét
½ flaske rosé

PYNT:
Strimler af rabarber
Citronskiver
Jordbær

Sådan laver du frosé

  1. Rabarbersirup: Snit rabarber i skiver, og kom dem i en gryde med sukker og vand.
  2. Kog op, og lad det simre i 10-15 minutter.
  3. Sluk og træk i 15 minutter. Sigt og frys.

    PRØV OGSÅ: Hyldeblomst bellini

  4. Drink: Blend frossen rabarbersirup med frosne jordbær, Lillét og rosé.
  5. Servér straks i iskolde glas.
  6. Pynt gerne med rabarber, citron og jordbær, og servér med sugerør.
Se, hvad vi ellers skriver om: Velkomstdrink, Drinks og Drikke