Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på julechutney
Foto: Henrik Freek Julechutney

Opskrift på julechutney

Julechutney

Ca. 7 dl.
500 g tomat i tern
500 g blommer i halve uden sten
500 g udkernede æbler i tern
100 gram rosiner
1 stang kanel
6 hele kardemommekapsler
6 hele nelliker
1 spsk hele peberkorn
1 grofthakket rød chili
100 g finthakket frisk ingefær
1 dl lagereddike
300 g sukker
flydende Atamon til at skylle glassene med.


Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog det op, lad det derefter småsimre i en time. Rør i det indimellem, det brænder nemt på til sidst!
Skold det nødvendige antal glas, og skyl dem i Atamon. Hæld chutneyen på glassene, og luk dem til.

Tip:

Kan også bruges til gryderetter vinteren igennem, som perfekt hjemmelavet julegave eller værtindegave.

Få opskriften på sms: Send en sms til 1225 med teksten MAD 5104. Det koster 5 kr. + alm. Sms-takst.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chutney, Julemad og Jul