Kalkun-lasagne
SPONSORERET indhold

Kalkun-lasagne

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mættende, varm og nærende lasagne – og helt uden pasta. Den har vi nemlig erstattet med aubergine. Til gengæld er der chokolade i.

Af: Majbritt Louring Engell
09. jan. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
Kalkun-lasagne til 4 personer | Total: en time

Ingredienser

Kalkunlasagne

2 spsk olivenolie
1-2 fed hvidløg
1 tsk karry
2 pakker hakket kalkun (eller kylling)
½ tsk stødt muskatnød
½ tsk kanel
3 forårsløg
1 squash
2 spsk. Tamari-soja (eller en anden soja)
40 g mørk chokolade 85% kakao
2 dåser hakkede tomater eller et stort glas tomatsauce/pastasauce
1 dåse tomatpure
lidt salt
2 auberginer
200 g revet ost (max 16%)

Sådan laver du kalkun-lasagne

Svits fintsnittet hvidløg i olie med karry.
Tilsæt kød og krydderier, og lad det simre ca 5-8 min., mens du rører.

Snit forårsløgene og riv squashen groft. Tilsæt grøntsagerne til kødet, rør rundt i gryden og tilsæt så soja, chokolade, hakkede tomater og tomat pure. Lad det simre under låg ca. 10 min., og smag til med salt.

Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver.

Dæk et ildfastfad med bagepapir, og fordel kødsovs i bunden, dæk med aubergine og drys med ost. Gentag med to lag mere, og slut af med revet ost.

Bag lasagnen i ovnen ved 200° i ca 45-50 min.


Server med salat til – fx feldtsalat, cherrytomater, fint hakket rødløg og ristede mandler, vendt i olivenolie og citronsaft.

(600 kcal inkl. salat)

Prøv også:


Lammeculotte med kikærtepesto

Sund morgenmad: Klatkager med banan & peanutbutter

Sund frokost: Rugbrødsmad med kyllingebryst