Karbonader med sursød flødesauce
SPONSORERET indhold

Karbonader med sursød flødesauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassiske karbonader med nyt og spændende tilbehør.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
02. aug. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers.)

Ingredienser

500 g hakket kalve- el. svinekød (eller en blanding) maks. 10 % fedt
salt, peber
1 sammenpisket æg
2 dl rasp
30 g smør til stegning

Sursød flødesauce:
25 g smør
2 spsk. hvedemel
ca. 4 dl bouillon el. hjemmekogt hønse- el. kyllingefond
1 dl piskefløde
ca. 1 spsk. hvidvinseddike
ca. 1 spsk. sukker
salt, peber
Tilbehør:
kartofler og pandestegte grønsager (f.eks. af porrer, persillerødder og gulerødder)
Pynt:
friskhøvlet peberrod

  1. Form kødet til 4 karbonader. Krydr med salt og peber. Vend karbonaderne i æg og herefter i rasp. Steg dem i gyldent smør på panden. Det tager ca. 15 min. i alt, og de skal være helt gennemstegte.
  2. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet ud heri. Tilsæt bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring. Tilsæt fløde, hvidvinseddike, sukker, salt og peber. Kog kort saucen op, og smag til.
  3. Server saucen til karbonaderne sammen med kartofler og stegte grønsager. Pynt retten med friskrevet peberrod.

 

Anbefalet til dig