Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kartoffelsalat
Foto: Thomas Hergaard

Kartoffelsalat

Print

Arbejdstid:
25 min.
Kogetid:
16 min.
Ikke fryse-egnet
1-1½ kg nye kartofler
1 bdt grønne asparges
1 bdt radiser
100 g mayonnaise eller kvark (1 %)
2½ dl cremefraiche (9 % eller 18 %)
1 usprøjtet citron
salt og peber
1 bdt persille
1 bdt frisk mynte

  1. Skrub kartoflerne rene og kog dem 8 min. i letsaltet vand. Sluk for varmen og lad dem trække møre under låg – ca. 8 min.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem med koldt vand og lad dem afkøle (gamle kartofler vaskes, koges og pilles).
  3. Skær den nederste træede ende af de grønne asparges og skær dem i snitter.
  4. Blanchér dem i kogende, letsaltet vand 1-2 min. Dyp dem i koldt vand og lad dem afkøle.
  5. Rens radiserne og snit dem fint.
  6. Pisk mayonnaise eller kvark sammen med cremefraiche og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  7. Tilsæt 3 spsk finthakket persille og 1 spsk finthakket mynte.
  8. Skær kartoflerne i både, skiver eller tern og vend dem i dressingen sammen med asparges og radiser – tag evt. lidt fra til pynt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Påske, Kartoffelsalat, Påskefrokost, Vegetarisk og Tilbehør