Kartoffelsuppe med persille og sprød spegeskinke
SPONSORERET indhold

Kartoffelsuppe med persille og sprød spegeskinke

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem, billig og supersund kartoffelsuppe, som alle holder af.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
25. jan. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Kartoffelsuppe med persille og sprød spegeskinke
800 g rensede nye kartofler
4 sommerløg
15 g smør
2 dl tør hvidvin
8 dl god hønsebouillon
1 dl hakket persille
2 dl fløde
citronsaft
salt, peber
100 g spegeskinke, evt. røget
olie til pensling
Tilbehør:
baguetter, gerne sprødristede skiver

  1. Skær kartoflerne i mindre stykker og løgene i tern.
  2. Svits kartofler og løg i smør i en gryde, uden at det tager særlig farve. Tilsæt hvidvin og bouillon, og lad det småkoge ca. 30 min. under låg.
  3. Mix suppen jævn med en stavblender eller i en blender, mix kun kort, til suppen lige er jævn. Varm suppen op igen sammen med persille, og smag til med fløde, citronsaft, salt og peber.
  4. Fordel spegeskinken på bagepapir, og pensl med olie. Stil pladen i ovnen ca. 12 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl skiverne, og knæk dem i mindre stykker. Drys skinken over suppen ved servering. Gem ikke rester af suppen.