To varianter koldskål: Klassisk og frugtig
SPONSORERET indhold

To varianter koldskål: Klassisk og frugtig

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Koldskål kan sagtens være kalorielet og smage godt. Prøv bare disse nemme versioner på en klassisk- og frugtig koldskål.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
28. maj. 2019 | Opskrift | Fit living
2 personer

Ingredienser

Klassisk koldskål

1 æg
2 spsk. rørsukker
1-2 spsk. reven skal af økologisk citron
Korn af 1 stang vanilje
4 dl kærnemælk, 0,5 %
2 spsk. creme fraiche, 9 %
Evt. ekstra reven citronskal

Let og frugtig 

3 dl kærnemælk, 0,5 %
1 dl skyr med vanilje, 0,2 %
Korn af 1 stang vanilje
2 tsk. rørsukker
1 dl jordbær
1 stiftpisket æggehvide

Sådan gør du:

Klassisk koldskål

  1. Pisk æg, rørsukker, citronskal og vaniljekorn godt sammen.
  2. Tilsæt kærnemælk samt creme fraiche, og pisk yderligere, til det hele er blandet.
  3. Servér gerne med et ekstra drys reven citronskal.

Energi pr. person: 194 kcal, fedt 26 %, protein 23 %, kulhydrat 51 %

Let og frugtig

  1. Blend kærnemælk, skyr, vanilje og rørsukker med halvdelen af bærrene.
  2. Vend æggehviden i koldskålen, fordel den i skåle eller kopper og drys med de resterende hakkede jordbær.

Energi pr. person: 131kcal, fedt 11 %, protein 39 %, kulhydrat 50 %

Anbefalet til dig