To varianter koldskål: Klassisk og frugtig
Koldskål kan sagtens være kalorielet og smage godt. Prøv bare disse nemme versioner på en klassisk- og frugtig koldskål.
Ingredienser
Klassisk koldskål
1 æg
2 spsk. rørsukker
1-2 spsk. reven skal af økologisk citron
Korn af 1 stang vanilje
4 dl kærnemælk, 0,5 %
2 spsk. creme fraiche, 9 %
Evt. ekstra reven citronskal
Let og frugtig
3 dl kærnemælk, 0,5 %
1 dl skyr med vanilje, 0,2 %
Korn af 1 stang vanilje
2 tsk. rørsukker
1 dl jordbær
1 stiftpisket æggehvide
Sådan gør du:
Klassisk koldskål
- Pisk æg, rørsukker, citronskal og vaniljekorn godt sammen.
- Tilsæt kærnemælk samt creme fraiche, og pisk yderligere, til det hele er blandet.
- Servér gerne med et ekstra drys reven citronskal.
Energi pr. person: 194 kcal, fedt 26 %, protein 23 %, kulhydrat 51 %
Let og frugtig
- Blend kærnemælk, skyr, vanilje og rørsukker med halvdelen af bærrene.
- Vend æggehviden i koldskålen, fordel den i skåle eller kopper og drys med de resterende hakkede jordbær.
Energi pr. person: 131kcal, fedt 11 %, protein 39 %, kulhydrat 50 %
Kammerjunkere med rosmarin
50 stk.
125 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
25 g rørsukker
50 g smør
1-2 spsk. reven skal af usprøjtet citron
½ sammen- pisket æg
¼ dl kærnemælk
Sådan gør du:
- Kom mel, bagepulver, rosmarin og sukker i en skål. Hak smørret ud heri, tilsæt æg samt kærnemælk og ælt dejen sammen.
- Del og tril dejen til stænger, som skæres i 25 små stykker, der trilles til kugler og sættes på plader med bagepapir.
- Bag kagerne ved 200 grader varmluft i 8 minutter.
- Dæmp varmen til 160 grader varmluft.
- Flæk forsigtigt kagerne igennem med en god savtakket kniv.
- Læg dem tilbage på pladen, og rist dem gyldne og sprøde i 20-25 minutter.
- Afkøl og læg kammerjunkerne i en lufttæt æske.
Energi stk.: 19 kcal, fedt 43 %, protein 7 %, kulhydrat 50 %