Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kogt æblemos
Foto: Thomas Hergaard

Kogt æblemos

Kogt æblemos

Æblemos smager godt både som tilbehør og i kager og desserter. Denne æblegrød er fryseegnet og rigtig god i en gammeldags æblekage. Denne lækre æblegrød eller æblemos er lavet med et strejf af vanilje.

1 liter æblemos
Print

Kogt æblemos
Fryse-egnet
1 ½ kg madæbler (f.eks. belle de boskoop)
1 dl vand
1/2 stang vanilje eller kanel
ca. 75 g sukker
1 spsk citronsaft

Sådan laver du kogt æblemos

1. Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.

2. Kom dem i en gryde med vand og vanilje eller kanel. Lad dem dampe møre under låg.  

3. Tag låget af, rør rundt og kog æblerne til en tyk mos. 

4. Smag til med sukker og citronsaft og sæt mosen til afkøling.

DET KAN DU BRUGE ÆBLEMOSEN TIL:

Æblekage med brombær

Bondepige med slør

Klassisk æblekage med flødeskum

Tip

Du kan erstatte op til 75% af fedtstoffet i mange kageopskrifter med æblemos. Skær også ned på sukkeret, hvis æblemosen er sødet.

Frysetip: 
Fyld æblemos i fryseposer og læg dem fladt på en plade i fryseren, så de både fryser hurtigt og hurtigt kan tøs op.

Se, hvad vi ellers skriver om: Æble, Søde sager, Dessert og Æblekage