Kogt æblemos
SPONSORERET indhold

Kogt æblemos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Æblemos smager godt både som tilbehør og i kager og desserter. Denne æblegrød er fryseegnet og rigtig god i en gammeldags æblekage. Denne lækre æblegrød eller æblemos er lavet med et strejf af vanilje.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
27. aug. 2019 | Mad | Hjemmet
1 liter æblemos

Ingredienser

Kogt æblemos
Fryse-egnet
1 ½ kg madæbler (f.eks. belle de boskoop)
1 dl vand
1/2 stang vanilje eller kanel
ca. 75 g sukker
1 spsk citronsaft

Sådan laver du kogt æblemos

1. Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.

2. Kom dem i en gryde med vand og vanilje eller kanel. Lad dem dampe møre under låg.  

3. Tag låget af, rør rundt og kog æblerne til en tyk mos. 

4. Smag til med sukker og citronsaft og sæt mosen til afkøling.

DET KAN DU BRUGE ÆBLEMOSEN TIL:

Æblekage med brombær

Bondepige med slør

Klassisk æblekage med flødeskum

Anbefalet til dig