Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kokosmakroner
Foto: Columbus Leth Mmm, lækre hjemmelavede kokosmakroner

Trine Hahnemanns opskrift på kokosmakroner

Sommetider gik minsøster og jeg til bageren og købte 2 kokosmakroner for mine lommepenge. Så satte vi os et eller andet sted ude af syne for vores mor og nød dem i al hemmelighed. Her får du opskriften på denhjemmelavede version.

30 minutter
Print
20 stk. kokosmakroner

Kokosmakroner

 

20 stk


250 g sukker
250 kokosmel 
4 æggehvider
100 g god mørk chokolade, mindst 60% kakao, finthakket  

Sådan bager du kokosmakroner

Forvarm ovnen til 160 grader/varmluft.

Bland sukker og kokosmel i en skål. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem derefter i kokosblandingen. Brug en spiseske til at sætte toppe af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Spids dem lidt til i toppen. Bag dem i 8-10 minutter, og lad dem derefter køle af på en bagerist.

Smelt chokoladen i en skål, der tåler varme, over en gryde med småkogende vand. Skålen må ikke røre vandet. Dyp bunden på hver makron i chokoladen.

Læg dem på et rent stykke bagepapir, til chokoladen er stivnet. De kan holde sig i 2-3 uger i en lufttæt beholder.

PRØV OGSÅ: Det lækreste hjemmebag fra Hahnemanns køkken

LÆS OGSÅ: Lav en lækker choko-cheesecake med solbær 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kokosmakroner, Kage og Bageopskrifter