Krydret pærechutney
SPONSORERET indhold

Krydret pærechutney

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En rigtigt dejlig krydret chutney, som klæder de faste let krystalliserede oste.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
23. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Giver ca. 3-4 dl chutney
1 stort eller 2 mindre skalotteløg
3 mellemstore pærer
1 mellemstort, syrligt æble
2 spsk smør
1 dl æblecidereddike
1 dl rørsukker
½ tsk hele korianderfrø
3-4 kviste timian
1 hel rød chili
1 laurbærblad
½ tsk salt

Sådan gør du:

Skær løgene i små tern, skær pærerne og æblet i tern på ca. 1x1 cm. Smelt smørret i en gryde, og svits løgene et par minutter, til de er bløde og let transparente.

Tilsæt resten af ingredienserne, og lad chutneyen simre i ca. 30 min, til frugten er blød, og eddiken er kogt ind til en sirupslignende konsistens. Hæld chutneyen på glas.

Servér den gode chutney med for eksempel en vesterhavsost, en lagret comté eller en smagfuld gruyere.

PRØV OGSÅ: Varmrøget lakserillette