Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Krydret rejecocktail
Foto: Thomas Hergaard

Krydret rejecocktail - opskrift fra Hjemmet

Krydret rejecocktail

Prøv en lækker krydret version af en rejecocktail med koriander, chili og blodappelsin.

plate 4
printer Print

Arbejdstid:
25 min.
Kogetid:
10 min.
Ikke fryse-egnet

2 dl appelsinsaft (gerne af blodappelsin)
1 dl citronsaft
1-2 fed hvidløg
½ tsk knust tørret chili eller ½ frisk chili
1 lille rødløg
2-3 stilke blegselleri
1 rød peberfrugt
300 g rejer
1-2 spsk olivenolie
1 bdt frisk koriander
salt

Tilbehør: grøn salat, citronbåde og brød

Fremgangsmåde: Sådan laver du en krydret rejecocktail

  1. Kog appelsinsaft, citronsaft og knust hvidløg 10 min. og hæld det over i en skål.
  2. Tilsæt knust eller finthakket chili og lad det afkøle.
  3. Pil rødløget, halver det og snit det meget fint.
  4. Skræl selleristilkene og snit dem fint på skrå.
  5. Vask peberfrugten og skær den i tynde strimler.
  6. Vend rejer sammen med grønsager og den afkølede marinade.
  7. Tilsæt olivenolie, hakket koriander og smag til med salt.
  8. Anret i portionsglas eller en skål med fintsnittet grøn salat og citronbåde.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsforret, Rejer, Nytårsmenu, Rejecocktail og Forret