Ingredienser
Lagkagebund
(3 stk.)
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld - Vaniljecreme med flødeskum:
½ liter sødmælk (eller halv mælk, halv piskefløde)
6 æggeblommer
50 g sukker
2 spsk majsstivelse (maizenamel)
1 vaniljestang (kornene)
6 blade husblas
1 glas godt jordbærsyltetøj (ca. 300 g)
Glasur:
100 g flormelis + 1-2 spsk vand
2 spsk sukkerkugler eller anden kagekrymmel
2½ dl piskefløde (flødeskum)
evt. kagelys
- Bunde: Smør en springform med blødt smør og drys med sukker. Pisk æg og sukker, til det er stift og skummende, ca. 10 min., med en håndmikser.
- Bland mel og bagepulver. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Fordel dejen i formen og bag ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn.
- Stik et træspyd eller en lille spids kniv i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl på bagerist. Flæk kagen i 3 bunde.
- Saml lagkagen: Smør bundene med jordbærsyltetøj. Læg bundene sammen med kagecreme. Rør glasur af flormelis og vand, smør på den øverste lagkagebund og drys med kagekrymmel.
- Lad lagkagen trække mindst en time. Pynt siderne med flødeskum lige før servering.