Opskrift på lammeculotte med mango og perlebyg
SPONSORERET indhold

Lammeculotte med mango og perlebyg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Retten er meget nem at lave og har en dejlig sød smag af rødløg og mango. Du kan øge mængden af kød, hvis du er bange for, at dine gæster ikke bliver mætte.

Af: Majbritt Louring Engell/www.netslank.dk Foto: Mikkel Adsbøl
02. jan. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

80 g perlebyg
600 g lammeculotte
2 spsk flydende oliemargarine
2 fed hvidløg
4 rødløg
2 mango
50 g kapers
en stor håndfuld frisk timian
salt og peber

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    475 Kcal

Sådan laver du lammeculotte

Hæld vand over perlebyggen og lad den simre i ca. 30-40 min. Den må ikke koge ud. Drys med salt og peber på lammekødet. Brun kødstykkerne på en varm pande i fedtstof med hvidløg, ca. 3 min på hver side. Tag kødet op og læg det i et ildfast fad. Stil det i ovnen ved 180 grader til kødet har en centrumtemperatur på ca. 60 grader. Kødet skal være fast, når du trykker på det.

Snit løgene til tynde strimler. Skræl og hak mangoen. Svits i samme fedtstof fra lammet, rødløg mango, kapers, i ca. 4-5 min. Tilsæt bladene fra timianen. Skru ned for varmen, og lad det stå på varmen ca. 15 minutter. Drys med lidt salt og peber.

Anret retten ved at lægge en bund af løg/mango kompot, drys med lidt perlebyg ovenpå. Del kødstykkerne på tværs til otte stykker. Læg kødstykker ovenpå løgkompotten. Pynt med lidt frisk timian eller persille.