Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

lammeryg med romescosauce
Foto: Frederikke Heiberg Gæstekok Vibeke Lehn laver lammeryg med romescosauce

Lammeryg med romescosauce

Vibeke Lehns skønne opskrift på lammeryg med romescosauce

Lammekød hører til én af mine absolutte favoritter – specielt serveret som her med romescosauce, der er en tyk catalansk sauce fyldt med sunde ting ,som bl.a hvidløg, chili og mandler. Saucen er utrolig fin i mange sammenhænge, både til grøntsager og kød – som i dette skønne måltid.

en time
Print
4

Lammeryg med 8 ben (lammekrone), afpudset 
olivenolie
1 spsk havsalt
1 spsk groft, stødt peberblanding
Rosmarin

Romescosauce:
2 røde peberfrugter, flækkede og udkernede 
1 tørret, rød chilipeber, udblødt i koldt vand i ½ time
2 røde chilipebre, store og udkernede 
3 tomater
3 fed hvidløg, upillede 
1 skive brød
50 g saltmandler
3 spsk sherryeddike
1 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Grøntsager:
800 søde kartofler
4 løg
3-4 persillerødder
1 spsk olie
salt og peber

 

Lammekrone:
Pensl kødet med olivenolie, gnid det med salt, peber og evt. rosmarin.

Læg det på en rist over bradepanden, og hæld lidt vand i. Steg kødet i ovnen ved 190 grader i 30-35 minutter. Bruger du et stegetermometer, skal kernetemperaturen være 60 grader. Brug evt. grillen et par minutter, så kødet får en sprød, knasende kant. Tag kødet ud og lad det trække, før det skæres i pæne stykker langs benene.

Romescosauce
Begynd med romescosaucen – den kan godt laves i forvejen. Læg peberfrugter, chili’er, tomater og hvidløg samt brød på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ov-nen ved 250 grader, til peberfrugterne er møre, skindet nemt at flå af tomaterne og hvidløgene er bløde og nemme at pille. De er færdige efter ca. 5 min. Pil skind og skal af alle grønsagerne. Blend brød, mandler og hvidløg i en foodprocessor, tilsæt den friske samt den udblødte chili, peberfrugter og tomater og blend videre. Smag saucen til med vineddike, olivenolie samt salt og peber og sæt saucen koldt til serveringen.

Grøntsager
Rens og skrub alle grøntsager, skær dem i grove stykker, som vendes i lidt olie. Krydr med salt og peber, bred grønsagerne på en plade med bageppair og bag dem møre ved 225° i 20 -30 minutter.

Server de bagte rødder til lammekødet med romescosaucen og groft brød til.

Godt tip

Romescosauce er god som dip – prøv den også til fisk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Efterårsmad, Efterår, Lam, Spansk mad og Hovedret