Lammespid med tzatziki
Foto: Betina Hastoft

Lammespid med tzatziki - opskrift fra Hendes Verden

Lammespid med tzatziki

Lam er lækkert - også på spid. Her får du opskriften på saftige lammespid med en frisk tzatziki til.

printer Print
plate 4 personer

500 g lammekød i tern helt afpudset for fedt, fx afpudset lammeculotte, lammebov eller -kølle
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 fed presset hvidløg
2 tsk. tørret oregano
8 bambusspid
salt, peber

Tzatziki:
200 g græsk yoghurt
½ agurk
½ tsk. salt
1 fed finthakket hvidløg
peber
lidt olivenolie

Tilbehør:
blandet salat og brød

  1. Pisk olie, citronsaft, hvidløg og oregano sammen, og vend kødet heri. Lad kødet marinere mindst 4 timer i køleskab. Tag kødet op af marinaden, og stik det på spiddene.
  2. Læg spiddene på bagepapir i en bradepande. Krydr med salt og peber. Stil spiddene i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. Vend spiddene efter 10 min. Tjek, at kødet er gennemstegt.
  3. Tzatziki: Riv agurken på råkostjernet. Drys salt over, og lad det trække 10 min.
  4. Kom agurken i en sigte, og pres så meget saft ud som muligt med bagsiden af en ske.
  5. Rør agurk i yoghurten, og smag til med hvidløg, salt, peber og lidt olivenolie.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Lam, Tzatziki og Hovedret