Makrontærte med kirsebær
Foto: Tia Borgsmidt

Makrontærte med kirsebær

Vi giver dig her et bud på en skøn sommerdessert: En lækker makrontærte med kirsebær.

printer Print
plate ca. 12 stk.

Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker 
1 æggeblomme 
1 spsk. koldt vand

Fyld:
250 g kirsebærsyltetøj (se boks tekst)

Makronmasse:
200 g marcipan
3 æggehvider
100 g sukker
50 g mandelmel eller smuttede malede mandler
200 g kirsebær
1½ spsk. sukker

Pynt:
evt. sigtet flormelis

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen, og kom den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Smør syltetøjet ud over bunden.
  3. Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen og mandelmel i.
  4. Fordel makronmassen over marmeladen. Fordel halverede og udstenede kirsebær over. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. Afkøl.

Kirsebærsyltetøj (2 glas)

500 g kirsebær
400 g sukker
saften af ½ citron
1 dl vand
geleringsmiddel til marmelade

Sådan gør du:

  1. Rens kirsebærrene for sten.
  2. Kog sukker, citronsaft og vand til en klar tynd sirup.
  3. Kom kirsebærrene i, og kog dem med ca. 5 min. Skum af.
  4. Tilsæt geleringsmiddel efter anvisning på emballagen.
  5. Kom marmeladen i rene og skoldede glas. Luk til.
  6. Opbevar glassene i køleskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Kirsebær og Bageopskrifter