SPONSORERET indhold
Makrontærte med kirsebær
Vi giver dig her et bud på en skøn sommerdessert: En lækker makrontærte med kirsebær.
ca. 12 stk.
Ingredienser
Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Fyld:
250 g kirsebærsyltetøj (se boks tekst)
Makronmasse:
200 g marcipan
3 æggehvider
100 g sukker
50 g mandelmel eller smuttede malede mandler
200 g kirsebær
1½ spsk. sukker
Pynt:
evt. sigtet flormelis
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Udrul dejen, og kom den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Smør syltetøjet ud over bunden.
- Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen og mandelmel i.
- Fordel makronmassen over marmeladen. Fordel halverede og udstenede kirsebær over. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. Afkøl.
Kirsebærsyltetøj (2 glas)
500 g kirsebær
400 g sukker
saften af ½ citron
1 dl vand
geleringsmiddel til marmelade
Sådan gør du:
- Rens kirsebærrene for sten.
- Kog sukker, citronsaft og vand til en klar tynd sirup.
- Kom kirsebærrene i, og kog dem med ca. 5 min. Skum af.
- Tilsæt geleringsmiddel efter anvisning på emballagen.
- Kom marmeladen i rene og skoldede glas. Luk til.
- Opbevar glassene i køleskab.