Manitoba surdejsbrød med græskarkerner
SPONSORERET indhold

Manitoba surdejsbrød med græskarkerner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Manitoba hvedemel kommer fra Canada og kaldes også for verdens bedste hvede på grund af melets høje glutenindhold, som giver et ekstra spændstigt og lækkert brød.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
10. apr. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
1 brød

Ingredienser

  • 1 portion surdej (se her på siderne

Desuden:

  • 5 g gær
  • 3½ dl lunkent vand
  • 250 g fuldkornshvedemel, gerne fuldkornsmanitobahvedemel
  • 100 g grofthakkede græskarkerner
  • 2 tsk. salt
  • ca. 350 g hvedemel, gerne manitobahvedemel eller tipo 00 hvedemel

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Rør surdejen i. Rør fuldkornsmelet og græskarkerner i. Lad blandingen forhæve ca. 15 min. Tilsæt salt og hvedemel.
  2. Ælt dejen meget smidig, ca. 10 min. Stil dejen til hævning ca. 3 timer dækket med et rent klæde 
  3. Form et ovalt brød af dejen på bagepapir. Lad den efterhæve 30 min. under et rent klæde. Snit brødet med en skarp kniv. Pensl med vand.
  4. Bag brødet ved 225 gr. på andennederste ovnribbe ca. 40 min.

Anbefalet til dig