
Verdens bedste marmorkage
Den holder, den gode gamle marmorkage! Og herlig er den jo også at se på.
preparation
Total: en time
plate
2 stk. marmorkager
Af Karen Hare
Ingredienser
Verdens bedste marmorkage
250 g smør
250 g sukker
4 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kakao
3 spsk. appelsinsaft og 2 tsk. revet
appelsinskal
smør til formen
Sådan laver du marmorkage
- Rør smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, ogrør grundigt mellem hvert af dem. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i røreskålen, og rør dejen sammen.
- Tag ca. en tredjedel fra, og rør den med kakao og appelsinsaft og -skal.
- Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1-liters bageform, evt. beklædt med bagepapir. Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af den lyse dej. Gør det samme med form nr. 2.
- Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne ved 175 gr. i ca. 45 min. Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Marmorkage og Bageopskrifter
Få vores NYHEDSBREV: