Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Marmorkage
Foto: Mikkel Adsbøl Hjemmebagt marmorkage.

Verdens bedste marmorkage

Den holder, den gode gamle marmorkage! Og herlig er den jo også at se på.

clock en time
printer Print
plate 2 stk. marmorkager

Verdens bedste marmorkage

250 g smør
250 g sukker
4 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kakao
3 spsk. appelsinsaft og 2 tsk. revet
appelsinskal
smør til formen

Sådan laver du marmorkage

1. Rør smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, ogrør grundigt mellem hvert af dem. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i røreskålen, og rør dejen sammen.

2. Tag ca. en tredjedel fra, og rør den med kakao og appelsinsaft og -skal.

3. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1-liters bageform, evt. beklædt med bagepapir. Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af den lyse dej. Gør det samme med form nr. 2.

 

4. Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne ved 175 gr. i ca. 45 min. Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Marmorkage og Bageopskrifter