Marmorkage med brombær
Foto: Martin Dyrløv Lækker marmorkage.

Marmorkage med brombær

En skøn sandkage marmoreret med en lækker brombærkompot.

printer Print
clock en time, 10 minutter
plate 1 kage/16 stykker

Brombærfyld:

200 g brombær (friske eller frosne)
½ citron (øko)
¾ dl vand
50 g sukker
1½ spsk. majsstivelse

Kagedej:

250 g blødt smør
250 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
4 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt 
smør til formen

Pynt:

150 g flormelis
2-3 spsk. citronsaft
evt. friske brombær

Sådan gør du:

  1. Brombærfyld: Bland bær, fintrevet citronskal og citronsaft i en gryde, og tilsæt vand, sukker og majsstivelse. Kog det igennem under omrøring i 3-5 min. Mos bærrene med en gaffel, eller blend blandingen jævn. Hæld det i en skål til afkøling.
  2. Kagedej: Pisk smørret luftigt med en håndmikser i 2 min. Pisk sukker og vaniljesukker i, og pisk i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Tilsæt salt.
  4. Smør en sandkageform (1½ liter) med smør.
  5. Læg et lag dej og lidt brombærfyld skiftevis i formen, til al dej og fyld er brugt. Træk en kniv eller palet igennem lagene i zigzag- eller cirkel-mønster, for at lave marmorering.
  6. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 60-70 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad kagen stå i formen i 5-10 min. før den vendes ud på en rist til afkøling.
  7. Pynt med en glasur rørt af sigtet flormelis og citronsaft (eller kogende vand) og evt. friske brombær.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Dessert, Marmorkage, Brombær, Bær og Bageopskrifter