Marmorkage med brombær
SPONSORERET indhold

Marmorkage med brombær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn sandkage marmoreret med en lækker brombærkompot. Her får du opskriften på en lækker marmorkage, men ikke som du kender den. I stedet for at bage marmorkagen med lys og mørk dej, bager vi den med lys dej og brombærkompot. Det giver et smukt mønster i kagen og en dejlig frisk smag. Her får du opskriften på marmorkage med brombærkompot:

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
22. aug. 2021 | Opskrift | Hjemmet
1 kage/16 stykker | Total: en time, 10 min

Ingredienser

Brombærfyld:

200 g brombær (friske eller frosne)
½ citron (øko)
¾ dl vand
50 g sukker
1½ spsk. majsstivelse

Kagedej:

250 g blødt smør
250 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
4 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt 
smør til formen

Pynt:

150 g flormelis
2-3 spsk. citronsaft
evt. friske brombær

Sådan gør du:

  1. Brombærfyld: Bland bær, fintrevet citronskal og citronsaft i en gryde, og tilsæt vand, sukker og majsstivelse. Kog det igennem under omrøring i 3-5 min. Mos bærrene med en gaffel, eller blend blandingen jævn. Hæld det i en skål til afkøling.
  2. Kagedej: Pisk smørret luftigt med en håndmikser i 2 min. Pisk sukker og vaniljesukker i, og pisk i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Tilsæt salt.
  4. Smør en sandkageform (1½ liter) med smør.
  5. Læg et lag dej og lidt brombærfyld skiftevis i formen, til al dej og fyld er brugt. Træk en kniv eller palet igennem lagene i zigzag- eller cirkel-mønster, for at lave marmorering.
  6. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 60-70 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad kagen stå i formen i 5-10 min. før den vendes ud på en rist til afkøling.
  7. Pynt med en glasur rørt af sigtet flormelis og citronsaft (eller kogende vand) og evt. friske brombær.

TIP: Er brombærrene i sæson, så brug friske brombær - ellers kan du sagtens bruge brombær fra frost. Kagen kan også bages med hindbær.

Anbefalet til dig