Medaljer med karamel

Foto: Betina Hastoft Du har fortjent en medalje!

Medaljer med karamel

Forkæl dig selv, og dem du holder af med sprøde medaljer med lækkert fyld efter eget valg.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8 stk.
Ingredienser

Mørdej:

100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme

Desuden:

1 portion vaniljecreme 
8 spsk. karamelliseret mælk 

Glasur:

3 dl flormelis
2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand

Pynt:

Lidt flormelis
10 blåbær

Vaniljecreme:

1½ dl mælk
2 æggeblommer, evt. past.
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. sukker
2 tsk. majsstivelse
1½ dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
  2. Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  3. Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik 16 cirkler med en diameter på 7 cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  4. Rør glasuren sammen, og smør den på 8 af kagerne. Fordel kagecreme på 8 kagebunde. Kom karamelliseret mælk over, og læg toppene over.
  5. Pynt med skyllede, afdryppede blåbær og et drys sigtet flormelis.

Vaniljecreme:

  1. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
  2. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.
  3. Pisk fløden til skum, og vend det i den kolde creme.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Flødeskumskager og Mørdej

610x200_woordy_dmjpg.jpg