Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak
SPONSORERET indhold

Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

God til grillen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
30. jun. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak
1 okseflanksteak, gerne kødkvæg
3-4 fed finthakket hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
peber
Desuden:
4-6 gulerødder
1 spsk. olivenolie
1 spsk. friske timianblade
1 lille spidskål
½ agurk
Dressing:
1½ spsk. æble- el. blommeeddike
3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. små tern af rødløg
1 tsk. sukker
Desuden:
100 g hindbær
basilikum el. persille

  1. Kom flanksteaken i en skål. Tilsæt hvidløg, olivenolie, salt og peber. Vend kødet rundt, og lad det trække et par timer i køleskab. Tag kødet op af marinaden, og kassér marinaden.
  2. Grill kødet 15-20 min. på udendørsgrillen. Vend det flere gange. Eller brun flanksteaken i olie på begge sider på en pande. Kom flanksteaken i et smurt ovnfast fad. Stil kødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kødet i meget tynde skiver.
  3. Skrub eller skræl gulerødderne, og flæk dem på langs. Vend dem i olie og salt. Grill gulerødderne 4-6 min. Vend dem flere gange, og pas på, de ikke bliver brændte. Alternativt kan du bare stege dem på en pande.
  4. Snit spidskålen fint. Skær agurken i tern. Bland spidskål og agurk med sammenpisket dressing. Fordel det på et fad. Kom tynde skiver af flanksteak og de grillede gulerødder over. Pynt med hindbær og basilikum.