Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak
Foto: Mikkel Adsbøl

Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak - opskrift fra Hendes Verden

Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak

God til grillen.

plate 4 personer
printer Print

Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak
1 okseflanksteak, gerne kødkvæg
3-4 fed finthakket hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
peber
Desuden:
4-6 gulerødder
1 spsk. olivenolie
1 spsk. friske timianblade
1 lille spidskål
½ agurk
Dressing:
1½ spsk. æble- el. blommeeddike
3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. små tern af rødløg
1 tsk. sukker
Desuden:
100 g hindbær
basilikum el. persille

  1. Kom flanksteaken i en skål. Tilsæt hvidløg, olivenolie, salt og peber. Vend kødet rundt, og lad det trække et par timer i køleskab. Tag kødet op af marinaden, og kassér marinaden.
  2. Grill kødet 15-20 min. på udendørsgrillen. Vend det flere gange. Eller brun flanksteaken i olie på begge sider på en pande. Kom flanksteaken i et smurt ovnfast fad. Stil kødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kødet i meget tynde skiver.
  3. Skrub eller skræl gulerødderne, og flæk dem på langs. Vend dem i olie og salt. Grill gulerødderne 4-6 min. Vend dem flere gange, og pas på, de ikke bliver brændte. Alternativt kan du bare stege dem på en pande.
  4. Snit spidskålen fint. Skær agurken i tern. Bland spidskål og agurk med sammenpisket dressing. Fordel det på et fad. Kom tynde skiver af flanksteak og de grillede gulerødder over. Pynt med hindbær og basilikum.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Flanksteak og Hovedret