Mormoræblekage med gelé
SPONSORERET indhold

Mormoræblekage med gelé

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Der er ikke noget bedre end mormoræblekage med gelé!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
03. sep. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Mormoræblekage med gelé
1 kg syrlige æbler, f.eks. Belle de Boskoop
½ dl vand
100 g sukker
1 vaniljestang
30 g smør
150 g rasp
5 spsk. sukker
¼ l piskefløde
ribsgelé

  1. Skræl æblerne, og skær dem i både. Kog æblerne 10-15 min. med vand, sukker, udskrabede vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Tag den tomme stang op. Mos æblerne med et piskeris. Afkøl grøden.
  2. Smelt smørret på en pande. Kom rasp og sukker på. Rist det sprødt i smørret, mens du hele tiden vender rundt i det med en spatel. Afkøl blandingen.
  3. Pisk fløden til skum. Læg æblemos lagvist med raspen i små patentglas, eller brug en stor skål. Pynt med flødeskum og geléklatter.

Anbefalet til dig