Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på muslinger med kokosmælk og risnudler
Foto: Line Thit Klein Muslinger med kokosmælk og risnudler

Opskrift på muslinger med kokosmælk og risnudler

Muslinger med kokosmælk og risnudler

Thai-style. Muslinger har det godt i selskab med citrongræs, chili og ingefær.

4
Print

250 g risnudler
1 fed hvidløg
1 stykke ingefær på str med en tommelfinger
4 citrongræs
2 tsk karry
1 stort løg
1 spsk neutral olie
1 dåse kokosmælk
2 spsk fishsauce
1 kg blåmuslinger, renset og gået efter

Til servering:
150 g sugar snap ærter
1-2 chili
1 håndfuld frisk koriander
1 lime

Sådan laver du muslinger

1. Kog risnudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem grundigt med koldt vand, så de ikke klistrer.

2. Hak hvidløg og ingefær fint. Skær toppen af citrongræs og fjern de yderste blade. Hak det inderste af citrongræsset fint. Snit løget i strimler.

3. Varm olien i en gryde. Kom hvidløg, ingefær og citrongræs i sammen med karry og løg og svits det sammen i et par min ved middelvarme. Tilsæt kokosmælk og Fish Sauce og kom muslingerne i. Kom låg på og skru ned for varmen. Lad muslingerne simre i 2 min, vend rundt i dem, så suppen bliver fordelt omkring dem og giv dem 2 min mere under låg.

4. Smag om suppen er salt nok og kom evt. mere Fish Sauce i (i stedet for salt). Kom risnudlerne i suppen og varm dem igennem, mens det hele vendes sammen med sugar snap ærter. Servér med hakket chili, koriander og lime.

 

Tip

Muslinger klargøres ved at de skrubbes under rindende vand og skægget rives væk – bare tag fat i det med fingrene. Muslingerne skal være levende, når de tilberedes, så hvis en musling er åben når du vasker den, er den død og skal kasseres, medmindre den lukker sig med det samme du banker på den.
Se, hvad vi ellers skriver om: Muslinger, Nudler, Fiskesuppe, Suppe, Skaldyr, Thai mad og Hovedret