Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på nøddebarer
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på nøddebarer

Nøddebarer

Denne skønne bar er fuld af nødder og quinoa. Den er (næsten kun) sødet med tranebær, der også er det, der får det hele til at klistre sammen.

8-10 stk.
Print

Af Louisa Lorang

200 g cashewnødder
100 g mandler
75 g hel quinoa
50 tørrede tranebær
2 spsk koldt vand
3 spsk mørk agave eller flydende honning
1 tsk salt
smagsneutral olie

Sådan gør du

Bred cashewnødder, mandler og quinoa ud på bagepapir på en bageplade, og rist det hele i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til det er gyldent. Lad det hele køle lidt.

Blend tranebær, vand og ­sirup i en foodprocessor (eller minihakker), til massen er klistret.

Hak nødderne groft, og bland nødder, quinoa og tranebærklister sammen med lidt salt, og pres massen ned i en ­bageform, ca. 15 x 15 cm, smurt med lidt smagsneutral olie.

Bag det hele ved 100 grader i ca. 30 minutter. Skru op til 200 grader, og bag i yderligere 5-10 minutter, eller til massen ikke er klistret mere. Hold øje, så det ikke brænder på. Tag den ud, og lad den køle helt af.

Skær den i barer, gerne med en brødkniv, så du kan save, og gem dem i madpapir i en kagedåse eller lignende i op til 1-2 uger.

Tip: Nøddebaren er skøn at have i tasken eller i madpakken. Undlad dog at pakke den ind i plastik, da den let bliver blød. Skulle det alligevel ske, kan du tørre dem i ovnen igen ved lav varme. Men husk at holde øje.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nødder, Quinoa og Snacks