frikadeller
Foto: Maria Nielsen

Orientalske frikadeller med snakebeans

Hurtig mad med god, krydret smag.

printer Print
plate 4 Person(er)

400 g hakket magert kalveog
flæskesmåkød
1 hakket skalotteløg
1 fed knust hvidløg
1 dl hakket koriander
½ dl persille
salt, friskkværnet peber
1 lille æg
25 g hvedemel
½ dl letmælk
olie til stegning

Snakebeans med sesam:
500 g snakebeans (brug evt. grønne eller bobbybønner)
1 spsk sesamolie
3 udkernede, snittede chilier
2-3 fed knust hvidløg
1 spsk flaget havsalt
groft stødt peber
1 spsk sorte sesamfrø
koriander
4 grove pitabrød

Sådan gør du:

Rør kødet med løg, hvidløg, kryddergrønt, salt, peber og æg. Pisk mel og mælk sammen og rør blandingen med farsen. Form farsen til 12-16 små frikadeller og steg dem derefter gyldne og sprøde.
Snakebeans med sesam:
Blancher bønnerne i kogende, letsaltet vand 2-3 minutter. Lad dem dryppe af. Varm sesamolien i en wok og steg bønnerne med de øvrige ingredienser under omrøring i 2-3 minutter. Vend dem med koriander og server bønnerne til frikadellerne sammen med lune, grove pitabrød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Frikadeller og Aftensmad