Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Ovnstegt kylling med kartofler og tzatziki
Foto: Thomas Hergaard

Ovnstegt kylling med kartofler og tzatziki - opskrift fra Hjemmet

Ovnstegt kylling med kartofler og tzatziki

En rigtig lækker ret, der både er velegnet til hverdag og til gæster. Kyllingeretten er med græsk inspiration.

plate (2 personer)
printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
2 kyllingebrystfileter (275 g)
300 g store kartofler (i både)
salt og peber
½+½ spsk olivenolie
2 rødløg (i både)
1 spsk frisk oregano
eller 1 tsk tørret oregano

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Vend kartoffelbåde med salt, friskkværnet peber og 1/2 spsk olivenolie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen ca. 35 min.
  3. Rør 1/2 spsk olivenolie med oregano, salt og peber. Vend rødløg og kød i oregano-olien og læg det i et ovnfast fad med bagepapir. Sæt det i ovnen 25 min.
  4. Tzatziki: Flæk 1/2 agurk på langs og skrab kernerne ud. Snit agurken i tynde skiver, vend dem i en skål med 1/4 tsk salt og lad dem trække 15 min.
  5. Lad agurkestykkerne dryppe af og vend dem i 21/2 dl græsk yoghurt sammen med 1 fed knust hvidløg og friskkværnet peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Kylling, Græsk mad og Hovedret