Ovnstegt kylling med rødløg og rabarber
Foto: Martin Dyrløv En rigtig sommerret med kylling og rabarber!

Ovnstegt kylling med rødløg og rabarber

Til denne sommerret er der både rabarber indeni og udenom kyllingen i fadet. Husk at nyde fyldet, som smager som en frisk chutney.

printer Print
clock Total: 30 minutter
plate 4

  • 1 frisk kylling (1400-1500 g)
  • salt og peber
  • 500 g rødløg
  • 500 g rabarber
  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk. sukker

Fyld:

  • 5 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. friskhakket timian
  • 2 spsk. farin

Tilbehør:

  • kartofler og salat

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rens kyllingen indvendigt, og krydr den med salt og peber.
  3. Pil rødløgene, og skær dem i både. Rens rabarberne, skær 150 g i små stykker (1 cm), og resten i ca. 4-5 cm lange stykker.
  4. Fyld: Bland de små rabarberstykker med revet ingefær, knust hvidløg, timian, farin, salt og peber, og fyld dem ind i kyllingen.
  5. Bind kyllingelårene ind til brystet, læg kyllingen i et ovnfast fad, og smør den med smør. Læg rødløgsbådene omkring kyllingen, og fordél også et par smørklatter på dem. Sæt fadet i ovnen i 30 min.
  6. Drys de lange rabarberstykker med sukker, bland dem med rødløgene omkring kyllingen, og steg videre i 30 min.
  7. Lad kyllingen hvile tildækket i 5 -10 min., og servér med kogte eller ovnstegte kartofler og en grøn salat.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Rabarber, Aftensmad og Hovedret