Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

opskrift på palæobrød
Lækkert palæøbrød, der holder dig mæt længe

Opskrift på nemt palæobrød

Palæobrød

Få opskriften på et lækkert og mættende palæobrød fyldt med nødder.

plate 1 brød
printer Print

325 g nødder, fx hasselnødder og mandler
5 store æg
1 spsk honning, alternativt ahornsirup eller kokospalmesirup
2 spsk kokosfibermel
5 spsk ekstra jomfruolivenolie
3-4 store kviste rosmarin
3 spsk små sorte oliven uden sten
½ tsk fint himalayasalt
1 stor tsk bagepulver

Sådan laver du palæobrød

Kør nødder til mel på en foodprocessor. Pisk æggene helt lyse med honning. Bland forsigtigt nøddemel, kokosfibermel og olie i æggeblandingen. Skyl og slyng rosmarin, finthak bladene og kassér stænglerne. Hak oliven groft. Bland rosmarin, oliven, salt og bagepulver i dejen og hæld den i en smurt brødform.
Bag brødet ved 175 °C varmluft i ca. 35 minutter, til der ikke hænger dej ved, når du tester med en tandstik eller en kødnål. Variation Du kan med fordel erstatte noget af nødde/mandelmelet med græskarkerner, du også kværner til mel.

Om bogen

Martin Kreutzer og Sandra Pugliese, Nødder - naturens genvej til flad mave og antiinflammatorisk styrke, Forlaget Muusmann, 169 sider, 250 kr. Læs mere på muusmann-forlag.dk og Facebook/muusmann forlag

Se, hvad vi ellers skriver om: Brød, Palæo og Tilbehør