Opskrift på panna cotta med bagte blommer
SPONSORERET indhold

Panna cotta med bagte blommer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og lækker panna cotta med lækre ovnbagte blommer til - det er en skøn sensommerdessert.

Af: Mette Mølbak Foto: Line Thit Klein
21. jan. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
5 personer

Ingredienser

½ l fløde
skallen fra ½ økologisk citron

2 blad husblas, udblødt i vand
½ stang vanilje
50 g sukker.

Bagte blommer:
5 blommer, friske
5 dl rødvin (eller så meget så blommerne næsten er dækket)
50 g sukker
1 kanelstang.

Sådan gør du

  1. Hæld 3,5 dl fløde op i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom stang og korn i fløden. Tilsæt citronskal og sukker.
  2. Lad fløden koge op, inden du tager den af blusset og sigter den. Lad flødemassen køle lidt af inden du tilsætter husblas.
  3. Sæt massen på køl til den har sat sig til en tyk konsistens. Pisk derefter 1,5 dl fløde og vend den i massen. Sæt den på køl igen og lad den stå i ca. to timer, så den bliver helt fast i konsistensen.
  4. Halver blommerne, fjern stenen og læg dem i et ildfast fad.
  5. Tilsæt rødvin, kanel og sukker. Kom folie over og bag dem i ovnen ved 200 grader. Tag dem ud og lad dem afkøle i væden.
  6. Server panna cotta med de bagte blommer.

TIP:
Du kan anrette panna cottaen i portionsglas. Lige inden servering kommer du de bagte blommer og væde på toppen. Pynt evt. med mynte.