
SPONSORERET indhold
Pita med hummus og lammedeller
Pitabrød er perfekte i madpakken, for du kan fylde dem med stort set alt - her har vi lavet en luksusversion med lammefrikadeller og hjemmelavet hummus.
2 personer + lager til flere dage |
Total: 45 min
Ingredienser
Hummus:
1 dåse kikærter (400 g, drænet vægt 240 g)
1 fed hvidløg
2 lime
6-8 spsk. sesamolie
1 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. tahin (sesampasta)
½ dl olivenolie
Lammedeller:
500 g hakket lam
1 skalotteløg
1 bundt mynte
1 æg
2 spsk. rasp
salt og peber
150 g feta
olie til stegning
Desuden:
2 pitabrød
2 skoleagurker
2 tomater
1 avocado
Sådan laver pitabrød med lammefrikadeller
- Hæld væden fra kikærterne over i en skål.
- Pil hvidløg.
- Læg kikærterne i en minihakker med hvidløg. Pres lime, og hæld saften I blenderen sammen med 2 spsk. væde fra kikærterne og sesamolie.
- Tilsæt spidskommen, tahin og olivenolie.
- Blend det hele til en pasta. Er konsistensen for drøj, så tilsæt mere væde fra kikærterne.
- Kom hakket lammekød i en skål. Pil løg, og hak det fint. Skyl og hak 3-4 myntekviste. Kom æg, rasp, hakket løg, mynte, salt og peber i skålen.
- Skær feta i små tern, og tilsæt i farsen. Rør farsen sammen. Form farsen til lidt flade deller.
- Opvarm olie på en pande. Steg dellerne i 3-4 min. på hver side.
- Rist pitabrød. Åbn pitabrød med en kniv, og fyld dem op med hummus, tomatskiver, agurkeskiver og mynteblade.
- Halver avocado, skær den i skiver, og kom i pitabrødene. Server dellerne til.
- Tip: Hummus holder sig i en uge på køl. Dellerne holder sig i 3-4 dage på køl.
Pssssst... Den silkebløde hummus smager også skønt til aftensmaden med oliven og lidt tapas.