Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Praliner med lakridskaramel
Foto: Betina Hastoft

Praliner med lakridskaramel - opskrift fra Hendes Verden

Praliner med lakridskaramel

Hjemmelavet utraditionel konfekt med mørk chokolade og lakrids.

(ca. 15 stk.)
Print

150 g mørk chokolade
20 små forme
Lakridskaramel:
1 dl piskefløde
½ dl sirup
½ dl sukker
3 spsk. flormelis
¾ spsk. lakridspulver, f.eks. Bülow el. Urtekram
evt. frysetørrede hindbær
små aluforme

  1. Smelt halvdelen af chokoladen, og pensl den på indersiden af de små aluforme. Lad det stivne.
  2. Kom fløde, sirup, sukker og flormelis i en lille gryde, og kog det sammen ca. 8 min. Tag gryden fra varmen. Rør lakridspulveret i.
  3. Afkøl karamellen, til den kun er lunken. Fordel den med en teske i formene. Kom smeltet mælkechokolade over med en teske. Drys evt. med frysetørrede hindbær. Lad chokoladen stivne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt, Chokolade og Lakrids