Opskrift på rabarber-hyldeblomst-drik
Foto: Andreas Wiking Rabarber-hyldeblomst-drik

Opskrift på rabarber-hyldeblomst-drik

Rabarber-hyldeblomst-drik

Skøn velkomstdrink med rabarber - perfekt til sommerfesten, studentergilderne og en hyggelig grillaften. Her får du opskriften på rabarbersaften med hyldeblomst:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate Rabarber-hyldeblomst-drik til 8 personer

1/2 kg rabarberstilke
250 g sukker
1/2 liter vand
8 klaser hyldeblomster
1 stor, ubehandlet citron.

Energi pr. person:
152 Kcal
Fedt:
1 %
Protein:
2 %
Kulhydrat:
97 %

Sådan laver du rabarbersaft med hyldeblomst

1. Snit rabarberstilkene og kom dem i en gryde, drys med sukker og tilsæt vand.
Bring det hele i kog.

2. Læg hyldeblomstklaserne i en stor skål sammen med citron i tynde skiver. Hæld den kogende rabarberblanding over og lad det trække i køleskabet i mindst 24 timer.

 

SE OGSÅ: Rabarbertrifli

3. Hæld saften igennem en finmasket sigte og pres væden godt af.
Servér saften med knust is.


star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Ideel, når hylden blomstrer, og rabarberne er spæde og fine.


Se, hvad vi ellers skriver om: Hyldeblomst, Velkomstdrink, Rabarber, Dansk mad og Drikke