Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på rabarber-hyldeblomst-drik
Foto: Andreas Wiking Rabarber-hyldeblomst-drik

Opskrift på rabarber-hyldeblomst-drik

Rabarber-hyldeblomst-drik

Skøn velkomstdrink med rabarber - perfekt til sommerfesten, studentergilderne og en hyggelig grillaften. Her får du opskriften på rabarbersaften med hyldeblomst:

30 minutter
Print
Rabarber-hyldeblomst-drik til 8 personer

1/2 kg rabarberstilke
250 g sukker
1/2 liter vand
8 klaser hyldeblomster
1 stor, ubehandlet citron.

Energi pr. person:
152 Kcal
Fedt:
1 %
Protein:
2 %
Kulhydrant:
97 %

Sådan laver du rabarbersaft med hyldeblomst

1. Snit rabarberstilkene og kom dem i en gryde, drys med sukker og tilsæt vand.
Bring det hele i kog.

2. Læg hyldeblomstklaserne i en stor skål sammen med citron i tynde skiver. Hæld den kogende rabarberblanding over og lad det trække i køleskabet i mindst 24 timer.

 

SE OGSÅ: Rabarbertrifli

3. Hæld saften igennem en finmasket sigte og pres væden godt af.
Servér saften med knust is.


Tip

Ideel, når hylden blomstrer, og rabarberne er spæde og fine.


Se, hvad vi ellers skriver om: Hyldeblomstsaft, Velkomstdrink, Rabarber, Dansk mad og Drikke