
Foto: Rabarber-hyldeblomst-drik
Opskrift på rabarber-hyldeblomst-drik
Rabarber-hyldeblomst-drik
Skøn velkomstdrink med rabarber - perfekt til sommerfesten, studentergilderne og en hyggelig grillaften. Her får du opskriften på rabarbersaften med hyldeblomst:
preparation
Total: 30 minutter
plate
Rabarber-hyldeblomst-drik til 8 personer
Af Gitte Heidi Rasmussen
Ingredienser
1/2 kg rabarberstilke
250 g sukker
1/2 liter vand
8 klaser hyldeblomster
1 stor, ubehandlet citron.
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 152 Kcal
- Fedt:
- 1 %
- Protein:
- 2 %
- Kulhydrat:
- 97 %
Sådan laver du rabarbersaft med hyldeblomst
1. Snit rabarberstilkene og kom dem i en gryde, drys med sukker og tilsæt vand.
Bring det hele i kog.
2. Læg hyldeblomstklaserne i en stor skål sammen med citron i tynde skiver. Hæld den kogende rabarberblanding over og lad det trække i køleskabet i mindst 24 timer.
SE OGSÅ: Rabarbertrifli
3. Hæld saften igennem en finmasket sigte og pres væden godt af.
Servér saften med knust is.
Tip
Ideel, når hylden blomstrer, og rabarberne er spæde og fine.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hyldeblomst, Velkomstdrink, Rabarber, Dansk mad og Drikke
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: