dessert
SPONSORERET indhold

Sommerdessert: Rabarbertrifli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Spis dig glad i denne dessert, som smager af sommer

Af: Trine Hahnemann & Julie Svarrer
01. aug. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

800 g rabarber
½ dl vand
300 g sukker
300 g tørt rugbrød
25 g smør
50 g sukker
1 vaniljestang
3 dl græsk yoghurt 10 %
2 spsk sukker

Sådan gør du:

Skær rabarberne i stykker på 2-3 cm, kom dem i en gryde med vand og sukker. Varm op og rør, til sukkeret er smeltet. Lad rabarberne simre, til de er blevet til mos.
Smuldr rugbrødet til en grov rasp. Smelt smørret på en pande, uden at det bruner, rør rugbrød og sukker i og rist det sprødt ved svag varme. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en spids kniv. Rør yoghurt, sukker og vaniljekorn sammen. Lav triflien i 4 glas. Læg et lag rabarberkompot i bunden, derpå et lag creme efterfulgt af rugbrødsrasp. Gentag processen en gang mere.


Tips: Du kan gøre desserten endnu sundere ved at bruge græsk yoghurt med bare 2 % fedt.

TRINE OM DESSERTEN: Trifli er en supernem dessert at lave og altid en sikker vinder. Jeg har aldrig mødt nogen, som ikke elskede trifli. Rabarberne kan skiftes ud med stort set al slags frugt.