Rørt lakserilette
Foto: Maria Warnke Nørregaard Skøn lakserilette med sundt tilbehør.

Rørt lakserilette

En rørt lakserilette smager skønt sammen med en syrlig agurkesalat og ovenpå en bund af fennikel og quinoa.

printer Print
clock 25 minutter
plate 4 personer

Lakserilette:

200 g varmrøget laks uden skind og ben
1 dl fraiche 5 %
2-3 spsk. rødløg
2-3 spsk. dild og purløg
2 spsk. kapers eller syltet agurk
Salt og peber

Agurkesalat:

1 agurk
2 spsk. sukker
½ dl limesaft
2 spsk. gin
2 agurker
1 spsk. salt
2 tsk. sukker
Brøndkarse

Fennikel-bowl:

2 fennikel
200 g rød quinoa 
1 god håndfuld spæde salatblade
Lime

Energi pr. person:
320 Kcal
Fedt:
36 %
Protein:
25 %
Kulhydrat:
36 %

Sådan gør du:

  1. Hak rødløget fint, klip dild og purløg og skær kapers/syltet agurk i små stykker.
  2. Kom laksen i en skål med alle ingredienserne, og rør og mos det hele groft med en gaffel. Smag riletten til med salt og peber, og anrét den på et lille fad.
  3. Lav så agurkesalaten. Riv agurken groft, kom den i et rent klæde, og pres saften fra i en skål.
  4. Rør og smag saften til med sukker, limesaft og gin samt salt og peber.
  5. Snit de resterende agurker i tynde skiver, drys dem med salt og sukker, og lad dem trække i køleskabet i 10 minutter.
  6. Skyl, afdryp, og vend agurkerne med dressingen, anrét salaten i en skål, og drys den med brøndkarse.
  7. Rund af med at lave fennikel-bowlen. Kog quinoaen. Pil fennikelerne i enkelte blade, eller snit dem i tynde både.
  8. Anrét fennikel, quinoa og salat i en skål med lime. Og saml det hele i små, sunde både med fennikel-bowl i bunden, så laks og til sidst toppet med agurkerne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Julefrokost, Nem aftensmad, Laks og Hovedret