Rørt lakserilette
SPONSORERET indhold

Rørt lakserilette

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En rørt lakserilette smager skønt sammen med en syrlig agurkesalat og ovenpå en bund af fennikel og quinoa.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
03. nov. 2019 | Opskrift | Fit living
4 personer | Total: 25 min

Ingredienser

Lakserilette:

200 g varmrøget laks uden skind og ben
1 dl fraiche 5 %
2-3 spsk. rødløg
2-3 spsk. dild og purløg
2 spsk. kapers eller syltet agurk
Salt og peber

Agurkesalat:

1 agurk
2 spsk. sukker
½ dl limesaft
2 spsk. gin
2 agurker
1 spsk. salt
2 tsk. sukker
Brøndkarse

Fennikel-bowl:

2 fennikel
200 g rød quinoa 
1 god håndfuld spæde salatblade
Lime

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    320 Kcal
  • Fedt:
    36 %
  • Protein:
    25 %
  • Kulhydrat:
    36 %

Sådan gør du:

  1. Hak rødløget fint, klip dild og purløg og skær kapers/syltet agurk i små stykker.
  2. Kom laksen i en skål med alle ingredienserne, og rør og mos det hele groft med en gaffel. Smag riletten til med salt og peber, og anrét den på et lille fad.
  3. Lav så agurkesalaten. Riv agurken groft, kom den i et rent klæde, og pres saften fra i en skål.
  4. Rør og smag saften til med sukker, limesaft og gin samt salt og peber.
  5. Snit de resterende agurker i tynde skiver, drys dem med salt og sukker, og lad dem trække i køleskabet i 10 minutter.
  6. Skyl, afdryp, og vend agurkerne med dressingen, anrét salaten i en skål, og drys den med brøndkarse.
  7. Rund af med at lave fennikel-bowlen. Kog quinoaen. Pil fennikelerne i enkelte blade, eller snit dem i tynde både.
  8. Anrét fennikel, quinoa og salat i en skål med lime. Og saml det hele i små, sunde både med fennikel-bowl i bunden, så laks og til sidst toppet med agurkerne.

Anbefalet til dig