
Rugmelsstegte rødspættefileter med bagte kartofler
En hverdagsklassiker med nyt tilbehør.
Ingredienser
Remoulade
3 spsk pickles, fås i Irma
2 spsk mayonnaise
2 spsk skyr eller fromage frais.
1 bakke små kartofler
olie, salt og peber
8-10 små rødspættefileter
1 sammenpisket æg + 2 spsk mælk
rugmel, salt og peber
olie eller smør til stegning
1 spidskål
evt. smør og havsalt
Sådan laver du rødspættefileter
Begynd med remouladen. Bland pickles, mayonnaise og skyr. Smag evt. til med lidt salt og sæt det til side. Tænd ovnen på 200 grader og hæld kartoflerne i et lille ildfast fad. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ca. 30 min til de er møre og let gyldne i overfladen.
Vend fiskefileterne i æggeblandingen og dernæst i rugmel, drys med salt og peber. Steg fileterne sprøde og gyldne på en godt opvarmet pande med rigelig olie og evt. en klat smør. Kom færdigstegte fisk i et ovnfast fad nederst i ovnen, så de ikke bliver kolde før servering – evt. med stanio over.
Del spidskålet i kvarte, og damp det i kogende vand i ca. 5 min. Servér fisken med kål, remoulade, kartofler og evt. med en smørklat og havsalt til.