
Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg
En lækker sauce, som passer til det hele.
Ingredienser
Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg
3 dl sky fra and, gås, kalkun, flæskesteg eller ribbensteg
3 spsk. fedt fra sky eller
30-40 g smør
2 spsk. hvedemel
2 dl rødvin
lidt salt og peber
lidt ribsgelé
lidt kulør
en sjat piskefløde
Sådan laver du sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg.
1. Hæld skyen fra anden, gåsen, kalkunen, flæskestegen eller ribbensstegen, og skum den for fedt. Lad gryden med skyen stå lidt, så samler fedtet sig på overfladen af skyen.
2. Fjern fedtet med en ske, gem 3 spsk. til saucen eller brug 30-40 g smør. Kom fedtstoffet til saucen i en gryde.
3. Rør 2 spsk. hvedemel i. Pisk 3 dl sky i lidt ad gangen.
LÆS OGSÅ: Her er julens bedste vine
4. Tilsæt 2 dl rødvin, og kog saucen sammen ca. 5 min. under omrøring.
5. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Saucen kan tilsættes lidt kulør. En lille sjat piskefløde kan også afrunde smagen.