Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg

Foto: Jes Buusann Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg.

Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg

Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg

En lækker sauce, som passer til det hele.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 20 minutter
plate Sauce til 4-6 personer
Ingredienser

Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg

 

3 dl sky fra and, gås, kalkun, flæskesteg eller ribbensteg
3 spsk. fedt fra sky eller
30-40 g smør
2 spsk. hvedemel
2 dl rødvin
lidt salt og peber
lidt ribsgelé
lidt kulør
en sjat piskefløde

Sådan laver du sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg.


1. Hæld skyen fra anden, gåsen, kalkunen, flæskestegen eller ribbensstegen, og skum den for fedt. Lad gryden med skyen stå lidt, så samler fedtet sig på overfladen af skyen.

 

2. Fjern fedtet med en ske, gem 3 spsk. til saucen eller brug 30-40 g smør. Kom fedtstoffet til saucen i en gryde.

 

3. Rør 2 spsk. hvedemel i. Pisk 3 dl sky i lidt ad gangen.

 

LÆS OGSÅ: Her er julens bedste vine 

 

4. Tilsæt 2 dl rødvin, og kog saucen sammen ca. 5 min. under omrøring.

 

5. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Saucen kan tilsættes lidt kulør. En lille sjat piskefløde kan også afrunde smagen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sovs, Julemad, Ribbensteg, Kalkun og Tilbehør