Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg

Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg

En lækker sauce, som passer til det hele.

Sauce til 4-6 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg
  • 3 dl sky fra and, gås, kalkun, flæskesteg eller ribbensteg
  • 3 spsk. fedt fra sky eller
  • 30-40 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl rødvin
  • lidt salt og peber
  • lidt ribsgelé
  • lidt kulør
  • en sjat piskefløde

Sådan laver du sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg.

  1. 1. Hæld skyen fra anden, gåsen, kalkunen, flæskestegen eller ribbensstegen, og skum den for fedt. Lad gryden med skyen stå lidt, så samler fedtet sig på overfladen af skyen.
  2. 2. Fjern fedtet med en ske, gem 3 spsk. til saucen eller brug 30-40 g smør. Kom fedtstoffet til saucen i en gryde.
  3. 3. Rør 2 spsk. hvedemel i. Pisk 3 dl sky i lidt ad gangen.
  4. 4. Tilsæt 2 dl rødvin, og kog saucen sammen ca. 5 min. under omrøring.
  5. 5. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Saucen kan tilsættes lidt kulør. En lille sjat piskefløde kan også afrunde smagen.