Snickersroulade
Foto: Martin Dyrløv Mums!

Sådan laver du en skøn snickersroulade

Denne roulade er bare virkelig lækker! Den er inspireret af snickers og er lavet med peanuts, karamelsovs og chokoladeganache. Mums!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 roulade

  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 80 g hvedemel
  • 20 g kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • ca. 30 g salte, hakkede peanuts
  • 3–4 knuste saltkiks

Chokoladeganache:

  • 150 g lys eller mørk chokolade
  • ½ dl fløde
  • 50 g smør

Karamelsauce:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk. smør
  • 1–2 spsk. lys eller mørk sirup
  • ca. 50 g lys chokolade

Pynt:

  • 30 g hakkede peanuts

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker luftig.  
  2. Sigt mel, kakao og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen. Hæld dejen ud på en bageplade, beklædt med bagepapir. Sørg for, at dejen liger jævn fordelt. Drys med peanuts og knuste kiks.
  3. Bag ved 220 grader i ca. 7–10 min. Læg den færdigbagte bund på et stykke bagepapir, strøet med sukker. Fjern papiret fra bunden.
  4. Ganache: Smelt chokolade, fløde og smør sammen, og rør det til en glat masse. Du kan smelte chokoladeblandingen enten over vandbad eller i mikroovn. Men pas på, at den ikke bliver for varm.
  5. Karamelsauce: Hæld alle ingredienserne i en gryde. Rør godt, mens det koger. Massen skal koge, til den får saucekonsistens, ca. 7-10 min.
  6. Afkøl både kararamelsauce og ganache, til det bliver stuetemperatur.
  7. Hæld først chokoladeganachen på din bund, og gem lidt til pynt. Hæld karamelsauce på, gem også lidt til pynt. Drys med hakkede peanuts. Rul kagen sammen – pak papiret stramt rundt om, og sæt kagen i køleskab, til den har sat sig.
  8. Rul kagen ud af papiret. Hæld resten af karamelsaucen og chokoladeganachen over, og pynt med hakkede nødder.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Roulade, Chokolade og Bageopskrifter