Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sød spøgelseskage
Foto: Thomas Hergaard

Sød spøgelseskage - opskrift fra Hjemmet

Sød spøgelseskage

plate (1 bradepandekage)
printer Print

Bag en bradepandekage:
200 g blødt smør
150 g sukker
1 stang vanilje (korn)
1 økologisk appelsin (fintrevet skal)
3 æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
1 dl appelsinjuice
Italiensk marengs:
6 æggehvider
2 spsk sukker
1 dl vand
400 g sukker
Pynt:
pinocchiokugler (til mund og øjne)
1 skoldet æggeskal (til øjne)

  1. Bag en bradepandekage: Rør 200 g blødt smør med 150 g sukker, kornene af 1 stang vanilje og fintrevet skal af 1 økologisk appelsin. Rør 3 æg i dejen – et ad gangen.
  2. Bland 200 g mel og 1 tsk bagepulver. Drys det gradvist i dejen. Rør forsigtigt 1 dl appelsinjuice i dejen.
  3. Hæld dejen i en bradepande (30 x 25 cm) og bag kagen i ca. 40 min. ved 180 grader. Lad kagen køle lidt af. Skær den ud i spøgelsesfacon (se foto). Læg kagen på et stort fad.
  4. Italiensk marengs: Pisk 6 æggehvider med 2 spsk sukker.
  5. Kog 1 dl vand med 400 g sukker, til det er tykt og laver store bobler (120 grader målt med termometer).
  6. Hæld den varme sukkerlage i æggehvideskummet og pisk videre for fuld kraft, til skummet er koldt. Smør det i et jævnt lag på spøgelseskagen.
  7. Lav en mund med pinocchiokugler. Skold æggeskaller og sæt dem på som øjne. Sæt en klat italiensk marengs i midten af æggeskallen og sæt en pinocchiokugle i midten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Halloween og Bageopskrifter