SPONSORERET indhold
Sød spøgelseskage til Halloween
Bag en bradepandekage og 'forklæd' den som spøgelse - her får du opskriften på en sød halloweenkage, der også vil gøre lykke hos de små, der måske ikke er så vilde med al halloweens gys & gru. Sådan bager du den søde spøgelseskage til halloween:
(1 bradepandekage) |
Total: en time |
Arbejdstid: 20 min
Ingredienser
Bag en bradepandekage:
200 g blødt smør
150 g sukker
1 stang vanilje (korn)
1 økologisk appelsin (fintrevet skal)
3 æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
1 dl appelsinjuice
Italiensk marengs:
6 æggehvider
2 spsk sukker
1 dl vand
400 g sukker
Pynt:
pinocchiokugler (til mund og øjne)
1 skoldet æggeskal (til øjne)
Sådan bager du en sød spøgelsekage til halloween
- Bag en bradepandekage: Rør 200 g blødt smør med 150 g sukker, kornene af 1 stang vanilje og fintrevet skal af 1 økologisk appelsin. Rør 3 æg i dejen – et ad gangen.
- Bland 200 g mel og 1 tsk bagepulver. Drys det gradvist i dejen. Rør forsigtigt 1 dl appelsinjuice i dejen.
- Hæld dejen i en bradepande (30 x 25 cm) og bag kagen i ca. 40 min. ved 180 grader. Lad kagen køle lidt af. Skær den ud i spøgelsesfacon (se foto). Læg kagen på et stort fad.
- Italiensk marengs: Pisk 6 æggehvider med 2 spsk sukker.
- Kog 1 dl vand med 400 g sukker, til det er tykt og laver store bobler (120 grader målt med termometer).
- Hæld den varme sukkerlage i æggehvideskummet og pisk videre for fuld kraft, til skummet er koldt.
- Smør det i et jævnt lag på spøgelseskagen.
- Lav en mund med pinocchiokugler. Skold æggeskaller og sæt dem på som øjne. Sæt en klat italiensk marengs i midten af æggeskallen og sæt en pinocchiokugle i midten.