Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på sommersalat med røget makrel og rugkerner
Foto: Mikkel Adsbøl Sommersalat med røget makrel og rugkerner

Opskrift på sommersalat med røget makrel og rugkerner

Sommersalat med røget makrel og rugkerner

Lækker salat med masser af D -og C-viatmin.

2
Print

50 g rugkerner
2 røde peberfrugt
200 g jordbær
100 g radiser
50g babyspinat
2 forårsløg
2 spsk græskarkerner eller solsikkekerner
1 røget makrel.

Dressing:
100 g rygeost 5%
100 g fromage frais
1 tsk sennep
1 spsk rapsoliesaften fra 1 citron og skallen fra en halv (øko)salt og peber.

Energi pr. person:
550 Kcal

Sådan laver du sommersalat med makrel

Kog rugkernerne i ca. 20-30 min i vand ved middelvarme. Hvis du koger dem får hårdt, bliver de ikke pæne.

Hak peberfrugterne og del jordbærerne. Snit radiserne i skiver. Anret det på et fad med babyspinat.

Snit forårsløgene og drys dem over salaten.

Rist græskarkernerne på en tør pande ca. 3-4 min. Ryst undervejs.

Rør dressingen sammen og fordel den over salaten.

Skær fisken i små bidder og fordel den over salaten.

Prøv også kold avocado-spinatsuppe med skindstegt laks