Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

snurrer med spelt, daddel og birkes
Foto: Ditte Ingemann

snurrer med spelt, daddel og birkes

Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld

Daddelfyldet giver en karamelagtig smag og konsistens.

plate 15 stk.
printer Print

Dej:
30 g gær
3 dl mælk
100 g blødt kokosolie
40 g kokossukker
et nip salt
1 tsk stødt kardemomme
ca. 500 g sigtet speltmel

Daddel-/birkes-fyld:
8-10 bløde dadler uden sten
1-2 spsk stødt kanel
2 spsk kokosolie
2 tsk blå birkes

Sådan gør du:

Smuldr gæren i en skål. Lun mælken sammen med kokosolie i en lille gryde, og hæld den lune mælk over gæren. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt kokossukker, salt og kardemomme. Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og en lille smule klisteret.

Når dejen er æltet godt igennem, skal den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.

Mens dejen hæver, laves fyldet: Kom dadler, kanel og kokosolie i en minihakker, og blend det, indtil det har en smørbar konsistens.

Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45 x 55 cm. Fordel fyldet, og drys med birkes på halvdelen af firkanten, og fold dejen sammen på midten, så man ikke længere kan se remoncen.

Skær lange strimler ca. 2-3 cm i bredden, og sno hver strimmel 5-6 gange.

Form derefter hver strimmel til en bolle, og fold enderne ind under bollen.

Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir og pensl med æg.

Bages ved 200 grader i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne.

Energi pr. bolle: 248 kcal, fedt 35%, protein 9%, kulhydrat 56%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Brød, Dadler og Ditte Ingemann