Spicy gulerodsuppe
Foto: Maria Warnke Nørregaard Den lækreste gulerodsuppe.

Spicy gulerodsuppe

Denne lækre suppe er både sund og velsmagende. Suppen er lavet med guleroder og røde linser, så den er både vegetarisk og fyldt med proteiner.

printer Print
preparation Total: 40 minutter
plate 2 personer

  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 løg, hakket
  • 1 spsk. ingefær, friskrevet
  • 1 tsk. olivenolie
  • 500 g gulerødder, grove stykker
  • 100 g røde linser (splitlinser)
  • ¾-1 liter grøntsags- bouillon, evt. Herbamare
  • Salt
  • Peber

Servering:

  • 1 dl græsk yoghurt
  • Frisk mynte
  • 1 bdt. forårsløg, fintsnittet
  • 1 fuldkornspita
Energi pr. person:
448 Kcal
Fedt:
15 %
Protein:
24 %
Kulhydrat:
61 %

Sådan gør du:

  1. Rist alle krydderier et par minutter på en tør pande.
  2. Varm olien i en gryde, og sautér løg, ingefær, gulerødder og linser heri, tilsæt krydderier samt bouillon og lad det hele snurre under låg i 20 minutter, til gulerødderne er møre, og linserne kogt ud.
  3. Blend og smag suppen til med salt og peber, spæd eventuelt til med yderligere bouillon, til suppen har den ønskede konsistens.
  4. Servér den med yoghurt, kryddergrønt, forårsløg og sprød pita.
Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Vegetarret, Sund aftensmad og Hovedret