Steak-salat
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Steak-salat

I gode salater er der noget blødt, sprødt og mættende. Og denne steak-salat er et eksempel på netop denne vinderkombination.

printer Print
plate 2 personer

2 tykke skiver rugbrød
1 tsk. olivenolie
Salt og peber
1 tykstegsbøf a 150 g
1 tsk. olie 1 romainesalat
½ blomkålshoved i små buketter
Eddike
25 g blå ost, f.eks. Blå Kornblomst

Energi pr. person:
386 Kcal
Fedt:
31 %
Protein:
29 %
Kulhydrant:
40 %

Sådan gør du

  1. Skær rugbrødet i tern, og rist dem i olie på en varm pande. Krydr dem med salt. Tør panden af, og steg bøfferne rosa.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Snit salaten groft. Vend den med blomkål, lidt eddike og olie.
  4. Krydr med salt, og anret salaten med skiver af bøf, sprøde croutoner og brud af ost. Servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Steak, Kød, Sommermad, Sund mad og Hovedret