stegt hvis fisk med tzatziki
SPONSORERET indhold

Stegt fisk & tzatziki

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Smagen af forår.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
22. apr. 2016 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

600-700 g fast hvid fisk, f.eks. kulmule
lidt spelt- eller grahamsmel
salt, peber
2 spsk olie til stegning

Tzatziki på rygeost:
150 g rygeost 1%
2-3 spsk minimælk
1-2 fed knust hvidløg
½ udkernet, finthakket agurk
1 lille bdt. skåret dild
600 g små kartofler
1 spsk olivenolie
lidt hakkede urter
friske sukkerærtespirer
lime

  1. Sådan gør du: Begynd med kartoflerne. Skrub og dup dem tørre, skær dem i halve, og vend dem med olie, krydderurter og salt. Bred dem på en plade med bagepapir, og bag dem gyldne og møre i ovnen ved 220° varmluft i ca. 20 minutter.
  2. Skær fisken i portionsstore stykker, og drys dem let med lidt mel, krydret med salt og peber. Varm olien i en pande, og steg fisken på skindsiden først i 2-3 minutter, hvorefter den vendes og steges tilsvarende på den anden side, eller til den føles fast ved et let tryk.
  3. Rør rygeosten blød med mælk, smag til med knust hvidløg, agurk, dild samt salt og peber.
  4. Server fisken med tzatziki, kartofler og friske ærtespirer og lime.

● ● ● Energi pr. person: 400 kcal, fedt 27%, protein 42%, kulhydrat 31%