Stegt sild med rødbedesalat
Ingredienser
2 spsk dijonsennep
8 sildefileter
100 g rugmel
smør til stegning.
Rødbedesalat:
300 g meget små rødbeder eller rødbeder i tern
2 spsk vindruekerneolie
saft 1 økologisk citron
2 forårsløg skåret i tynde skiver
4 spsk finthakket kruspersille
salt og friskkværnet peber.
Servering:
Rugbrød
Dijonsennep
Sådan gør du
Sautér rødbeder i olie i 15 minutter, tilsæt citronsaft de sidste par minutter og lad det stege, så det bliver lidt glaseret – det er sukkeret fra rødbederne, der forenes med citronsaften. Tag det af varmen og vend forårsløg og persille i.
Smør sennep på indersiden af sildefileterne, luk dem på langs og vend i rugmel. Steg fileterne i smør på begge sider ca. 2-3 minutter på hver side, men hold øje med dem, for de skal steges lige tilpas, så de hverken er rå indeni eller falder fra hinanden.
Servér sildefileterne varme med den lune salat samt rugbrød og dijonsennep.
TIP
Bruger du små friske sommerrødbeder, kan du lade lidt af toppen blive på – de skal bare vaskes grundigt.