
Stenbiderrogn med agurk og syrnet fløde
Lav en kold forret med få men gode komponenter, så du ikke skal stå mere i køkkenet end højst nødvendigt. Du kan forberede det meste i forvejen. Her er det den skønne stenbiderrogn med sprød agurk og syrnet fløde.
Ingredienser
Syrnet fløde
2 dl fløde
saften af 1 citron
Croutons
4 skiver hvidt brød
2 spsk olivenolie
lidt salt
Agurk
1 agurk
Isterninger.
Anretning:
300 g stenbiderrogn, smagt til med salt, peber og citronsaft
dild
rødløg i skiver
olivenolie
Sådan laver du stenbiderrøgn med mayo
Syrnet fløde
Bland fløde og citron og lad det stå lunt i en times tid, til fløden tykner. Pisk den helt stiv med et piskeris.
Croutons
Riv brødet i stykker og rist dem gyldne og sprøde på en tør pande. Tag panden af varmen og vend med olivenolie og salt.
Agurk
Del agurken i to og skær tynde strimler med en skarp kniv, en mandolin eller en kartoffelskræller. Læg skiverne i vand med is, så bliver de helt sprøde og knasende.
Anretning
Anret klatter af den syrnede fløde og stenbiderrogn rundt om agurkeskiverne. Drys med croutoner, rødløg og dild og dryp med olivenolie.
Se også opskrift på Rå grønsagssnacks med estragonmayonnaise.